Recipe! Hasselnöt, linfrö, solrosfrö och russinbröd!
- 7 dl vetemjöl
- 4 dl grahamsmjöl
- 2 dl rågsikt
- 3 tsk salt
- 1 dl linfrön
- 2 dl russin
- 1 dl hela hasselnötter
- 1 l filmjölk
- 1 ½ tsk bikarbonat
- 2 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman allt mjöl med saltet, fröna, nötterna och russina i en stor bunke. Du kan grovhacka nötterna om du vill, jag gör det inte.
Häll därefter i bikarbonaten, sirapen och filmjölken och blanda samman till en tjock och kladdig smet.
Smörj 2 brödformar med mycket smör eller ha i bakplåtspappet. Fyll formarna med smet och ha på rikligt med mjöl på toppen.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1 ½ timme eller tills den är fast innuti.
Jag gjorde en dubbel sats för att kunna frys in och ha i några veckor.