Recipe! Hasselnöt, linfrö, solrosfrö och russinbröd!

 
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 3 tsk salt
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl russin
  • 1 dl hela hasselnötter
  • 1 l filmjölk
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman allt mjöl med saltet, fröna, nötterna och russina i en stor bunke. Du kan grovhacka nötterna om du vill, jag gör det inte. 
Häll därefter i bikarbonaten, sirapen och filmjölken och blanda samman till en tjock och kladdig smet. 
Smörj 2 brödformar med mycket smör eller ha i bakplåtspappet. Fyll formarna med smet och ha på rikligt med mjöl på toppen. 
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1 ½ timme eller tills den är fast innuti. 
Jag gjorde en dubbel sats för att kunna frys in och ha i några veckor. 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: