Recipe! Kycklingrullader med svamp och mozzarella



Kycklingrullader
3 kycklingfiléer
1 burk kantareller
1 bit mozzarella
Salt och peppar
Skär kycklingfiléerna i två eller tre och banka ut som lite lätt.
Finhacka ca 1/4 av kantarellerna och gör lagom stora mozzarella bitar.
Lägg lite fyllning i mitten (som bilden ovan visar) och rulla ihop.
Träd dem sedan på tandpetare eller krillspett, vad du föredrar. Tänk på att varna dom andra som äter om du lter dom sitta i. Stek sedan i smör.
När dom fått fin färg börjar du med såsen.
Träd dem sedan på tandpetare eller krillspett, vad du föredrar. Tänk på att varna dom andra som äter om du lter dom sitta i. Stek sedan i smör.
När dom fått fin färg börjar du med såsen.
Svamp såsen
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
Spat från Kantarellerna
1 hönsbuljongstärning
1 skvätt grönsaksfond
Resten av kantarellerna
Häll först i matlagningsgrädden, mjölken och spat och smaka sen av med hönsbuljongen och grönsaksfonden.
Låt rulladerna och såsen koka tillsammans i ca 15 minuter.
Vi hade klyftisar till med palsternacka, morot, potatis och rödbetor. Mumma!


