Recipe! Toscamazariner med syrliga rabarber!


Pajdeg
125 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
+ mjöl till utbak
+ 1 ägg till pensling
Fyllning
200 g rabarber
2 msk potatismjöl
2 msk socker
Tosca
100 g smör
100 g hyvlad mandel
1 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och blanda samman ordentligt.
2. Tryvk ut degen så den blir platt och tryck ut rundlar i samma storlek som formarna, jag använde ett glas. Tryck ut dem i formarna och ställ dem i kylen en liten stund.
3. Skölj och hacka rabarbern i bitar. Blanda med potatismjöl och socker.
4. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills den tjocknat.
5. Ta fram de degklädda formarna. Vispa upp ett ägg och pensla degen lätt.
6. Fyll formarna med rabarbern, toppa med toscasemeten och baka i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter och toscan har fått en fin färg.
Njut sen med en god kopp te! Riktigt mumisga och goda bakverk som passar unga som gamla.